Kastamonu merkezli uyuşturucu operasyonunda 35 şüpheli yakalandı
Kastamonu merkezli 6 ilde uyuşturucu madde kullanan ve satan şahıslara yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 35 şüpheli yakalandı. Operasyonda metamfetamin, bonzai, kokain, esrar ve sentetik ecza haplarının yanı sıra ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu kullanımına yarayan aparatlar ele geçirildi.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen projeli çalışma kapsamında "Şahan Operasyonu" gerçekleştirildi.
Kastamonu merkez, Hanönü, İnebolu ve Daday ilçeleri ile Çankırı ve Samsun'da toplam 33 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 35 şüpheli yakalandı.
Uyuşturucu ve silahlar ele geçirildi
Şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 254,73 gram metamfetamin, 250,84 gram bonzai, 127 sentetik ecza hapı, 5,74 gram kokain ve 2,85 gram esrar ele geçirildi.
Aramalarda ayrıca 3 hassas terazi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 68 bin 600 lira, uyuşturucu kullanımına yarayan 49 aparat ve 23 x 12,5 santimetre ebatlarında bonzai emdirilmiş peçete bulundu.
Operasyonda bir ruhsatsız tabanca ve şarjörü, 52 adet 7,65 milimetre çapında fişek, 2 ruhsatsız tüfek ve 62 tüfek kartuşu da ele geçirildi.
Yakalanan 35 şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Afyonkarahisar'da meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yayın yasağı kararı verildiğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayif Al Suud ile görüşmesinde terör ve organize suçlarla mücadele, uyuşturucu kaçakçılığı ve sınır güvenliği alanlarında iş birliğini ele aldı.
Afyonkarahisar Valiliği, kentte meydana gelen silahlı saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ağır yaralandığını bildirdi. Olayla ilgili adli sürecin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen MFF Orta Doğu Gıda Fuarı, kent protokolünün katılımıyla açıldı.