Sahte kanser ilacı operasyonunda 21 tutuklama
İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda, son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarını yeniden piyasaya sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheliden 21'i tutuklandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarının değiştirilerek yeniden satışa sunulduğu iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından adli süreçte yeni bir aşamaya geçildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucunda gözaltına alınan 24 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.
Hakimlik değerlendirmesi sonucunda şüphelilerden 21'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, toplam 3 kişi serbest bırakıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında 3'ü kamu görevlisi olmak üzere 24 şüpheli, 4 şirket ve 5 iş yerinin incelemeye alındığını belirtti. Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından hazırlanan raporlarda şüpheliler ve şirketler arasında yaklaşık 650 milyon liralık şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
Soruşturma dosyasına göre operasyonlar İstanbul merkezli olmak üzere 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İlk aşamada 22 şüpheli gözaltına alınırken, daha sonra haklarında yakalama kararı bulunan 2 kişi de düzenlenen operasyonlarla yakalandı.
Adli makamların kararı doğrultusunda, suçtan elde edildiği değerlendirilen taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ile banka hesaplarına tedbir uygulandığı öğrenildi. Soruşturmada, halk sağlığını tehlikeye attığı değerlendirilen faaliyetlerin tüm yönleriyle incelenmeye devam edildiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt'in Eruh ilçesinde sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletecek önemli bir gelişme yaşandı. Eruh Devlet Hastanesinde, hastanenin açılışından bu yana ilk kez ameliyat gerçekleştirildi.
11. Avrupa Tütün Kontrolü Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çocukları ve gençleri nikotin bağımlılığından korumaya yönelik yeni düzenlemelere değinerek okul çevreleri, çocuk parkları ve spor alanlarının dumansız hâle getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.
Sonbaharla birlikte soğuk hava, solunum yolu enfeksiyonları ve hava kirliliğinin yanı sıra yanlış yaşam alışkanlıkları da kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.