Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı
Siyonist işgalcilerin, 18 Mart'ta ateşkesi bozarak Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 1001 Filistinlinin şehit olduğunu, 2 bin 359 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı.
Açıklamada, son 48 saatte hastanelere 80 şehit ve 305 yaralı getirildiği belirtildi.
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde düzenlenen saldırılarda 53 Filistinlinin şehit olduğu, 189 kişinin de yaralandığı kaydedildi.
Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri siyonist işgalciler tarafından düzenlenen saldırılarda şehit sayısının 50 bin 357'ye, yaralıların sayısının da 114 bin 400'e yükseldiği ifade edildi.
Enkaz altında hâla binlerce şehit cenazesi bulunduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılar, Rusya'nın Krasnodar bölgesindeki bir limanda ciddi hasara yol açtı. İki gemi ve rıhtımlar zarar görürken, geniş çaplı yangın çıktı.
Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araca yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu, Rus ordusunda görevli üst düzey bir general öldü. Olayın arkasında Ukrayna bağlantısı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
İşgal basınının aktardığına göre siyonist rejim, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la birlikte Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de ortak bir "müdahale gücü" kurulması fikrini masaya yatırdı. Planın şimdilik sadece bir caydırıcılık mesajı taşıdığı vurgulandı.
ABD ve Ukrayna, Miami'de yapılan görüşmeleri "yapıcı ve verimli" olarak nitelendirirken, Moskova ABD'nin revize edilen barış planına kapıyı kapattı. Taraflar arasındaki söylem farkı, sahadaki çatışmalar sürerken diplomatik umutların kırılganlığını ortaya koydu.