Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 362 ölü
Pakistan'da devam eden muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında, hayatını kaybedenlerin sayısı 362'ye yükseldi.
Pakistan'da 26 Haziran'dan beri etkisini sürdüren muson yağışlarının beraberinde getirdiği sel felaketlerinde ölü sayısı artıyor.
Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 30 günde şiddetli muson yağmurlarıyla bağlantılı olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 362'ye, yaralı sayısının 633'e yükseldiği belirtildi.
Yetkililer, yağışların devam etmesinin beklendiği uyarısı yaptı.
En çok can kaybının 144 ile Pencap'ta görüldüğü, 493 kişinin de yaralandığı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin iki yılı aşkın süren soykırım, yıkım, saldırı ve ağır yaşam koşullarına rağmen Gazze Şeridi’nde hafızlık eğitimini tamamlayan 500 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.
Filistin Tarım Bakanlığı, işgal rejiminin ve siyonist Yahudilerin Batı Şeria’da bir hafta içinde 8 binden fazla ağacı söktüğünü ve sökülen ağaçların çoğunun zeytin ağacı olduğunu, ağaçların sökülmesiyle meydana gelen maddi hasarın 7 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı.
Japonya Başbakanı Sanae Takaichi’nin kabinesi, gelecek mali yıl için 785 milyar dolarlık rekor bütçeyi onayladı. Nisan ayında başlayacak mali yılı kapsayan bütçe, artan harcama ihtiyacı ile borçlanma riskleri arasında denge kurulmasını hedefliyor.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, nükleer denizaltı inşaatını denetlemesinin ardından cephane ve füze fabrikalarını ziyaret ederek üretimin genişletilmesi ve yeni tesislerin kurulması talimatı verdi.