Mısır’da gerçekleşen görüşmeler sonrası Gazze’de ateşkes sağlandı
ABD Başkanı Donald Trump, israil ile HAMAS arasında hazırlanan ateşkes planının ilk aşamasının taraflarca onaylandığını açıkladı.
Trump’un yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“israil ve HAMAS’ın barış planımızın ilk aşamasını onayladıklarını duyurmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu, tüm rehinelerin çok yakında serbest bırakılacağı ve israilin, anlaşmayla belirlenen askerlerini çekeceği anlamına geliyor.”
Barış sürecini ‘güçlü, kalıcı ve ebedi bir barışın ilk adımı’ olarak nitelendiren Trump, arabuluculuk sürecine katkı sunan Katar, Mısır ve Türkiye’ye teşekkür etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeni dönem bugün başlıyor. Milletvekilleri yemin edecek, Meclis Başkanı ve iki yardımcısı için seçim yapılacak.
Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçağın enkazını bulmaya yönelik arama çalışmaları, uçağın 239 yolcu ve mürettebatıyla birlikte ortadan kaybolmasının üzerinden 10 yılı aşkın süre geçmesinin ardından, 30 Aralık’ta yeniden başlayacak. Malezya makamları, yeni arama faaliyetinin 55 gün süreceğini açıkladı.
Meksika’nın güneyinde yer alan Oaxaca eyaletinde meydana gelen tren kazasında 13 hayatını kaybetti, 98 kişi ise yaralandı.
Kuzey Kore, Batı Denizi açıklarında uzun menzilli stratejik seyir füzesinin ateşlendiği bir tatbikat gerçekleştirdi. Füzenin hedefini başarıyla vurduğu açıklandı.