Hakikatin bedeli: Gazze'de 275 Filistinli gazeteci şehit edildi
Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, 2025 yılı boyunca görev başında 56 Filistinli gazetecinin şehit edildiğini açıkladı. Soykırım saldırılarının başladığı günden bu yana şehit edilen gazeteci sayısı ise 275'e yükseldi.
Gazze'de faaliyet gösteren Hükümet Medya Ofisi, Filistinli gazetecilerin maruz kaldığı ağır tabloyu ortaya koyan çarpıcı veriler paylaştı. Açıklamaya göre, 2025 yılı içerisinde görevlerini icra ederken 56 gazeteci siyonist rejimin saldırıları sonucu şehit oldu. 7 Ekim 2023'te başlayan soykırım sürecinden bu yana şehit edilen gazeteci sayısı 275'e ulaştı.
Ofis, üç gazetecinin akıbetinin hâlâ bilinmediğini, 420'den fazla gazetecinin ise görev sırasında farklı derecelerde yaralandığını bildirdi. Ayrıca 50 gazetecinin esir alındığı, işkenceye maruz bırakıldığı ve bunun silahlı çatışmalarda gazetecilerin korunmasını öngören tüm uluslararası sözleşmelerin açık ihlali olduğu vurgulandı.
Açıklamada, bu rakamların Filistinli gazetecilere yönelik sistematik bir hedef alma politikasını ortaya koyduğu ifade edilerek, siyonist rejimin hakikatin sesini susturmak için öldürme, sindirme ve tutuklama yöntemlerine başvurduğu kaydedildi. Bu uygulamaların, insani değerleri ve uluslararası hukuku ağır biçimde çiğnediği belirtildi.
Medya Ofisi, Filistinli gazetecilerin tüm baskılara rağmen "bilinç ve onur mücadelesinin" ayrılmaz bir parçası olduğunu, işgalcilerin karartma ve dezenformasyon çabalarına karşı gerçekleri dünyaya aktarmayı sürdürdüğünü vurguladı. Gazetecilerin, özgür Filistin anlatısının taşıyıcısı olarak hakikatin safında durmaya devam ettiği ifade edildi.
Bu verilerin, her yıl 31 Aralık'ta anılan "Filistinli Gazeteciye Vefa Günü" öncesinde açıklanmasının ayrıca anlamlı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, bugünün, en zor şartlarda dahi görevlerini cesaret ve sadakatle yerine getiren "hakikatin neferlerine" bir vefa sembolü olduğu kaydedildi.
Medya Ofisi son olarak, bu yılki anmanın, iki yıldır süren ve soykırım boyutuna ulaşan saldırıların gölgesinde gerçekleştiğini, gazeteciler ve medya kurumlarının bilinçli biçimde hedef alınmasının, özgür sesi susturma ve gerçekleri gizleme çabasının bir parçası olduğunu vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, Filistinli gazetecilere yönelik saldırıların hakikatin sesini bastıramayacağını vurgulayarak, siyonist rejim liderlerinin uluslararası alanda yargılanması çağrısında bulundu.
Kudüs’te faaliyet gösteren Taub Merkezi’nin raporuna göre, işgal altındaki Filistin topraklarından ayrılan Yahudilerin sayısı gelenleri geçti.
Kassam'ın eski sözcüsü, şehit komutan Huzeyfe el-Kahlut (Ebu Ubeyde) ile birlikte şehit düşen oğlu Yaman'ın yer aldığı kısa video, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Siyonist rejimin, Sınır Tanımayan Doktorlar'ın da aralarında bulunduğu 25 uluslararası kuruluşun faaliyetlerini askıya alması, Gazze'de binlerce hastayı temel sağlık hizmetlerinden mahrum bırakma riski doğurdu.