Malatya, Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye şampiyonu olarak döndü

Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nde, Turizm Teknolojileri alanında yarışan Malatya Deneyap Atölyesi takımı, Türkiye Şampiyonu oldu.
Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nde Malatya Battalgazi Dr. Saadettin Hacıevliyagil İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Hakan Becer danışmanlığında yarışmaya Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nden Arda Tahsin Ürün ve Egemen Çetmen, Malatya Lisesi’nden Fatih Polat ve Elanur Özçelik ile Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halit Karaca’dan oluşan ekip katıldı.
Malatya ekibi, Turizm Teknolojileri alanında yarışan Malatya Deneyap Atölyesi takımı, Türkiye Şampiyonu oldu.
Aynı ekip, danışman öğretmen Hakan Becer’in rehberliğinde daha önce Teknofest 2022 Samsun Finalleri’nde Türkiye birinciliğini elde etmişti.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Bu başarı, sadece öğrencilerimizin değil, tüm Malatya’nın gururudur. Gençlerimizin azmi ve vizyonu, geleceğe dair umutlarımızı daha da pekiştiriyor. Kendilerini ve kıymetli danışman öğretmenimiz Hakan Becer’i gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devam edeceğine inancımız tamdır." değerlendirmesinde bulundu.
Bakır, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bilim ve teknolojide öncü gençleri desteklemeye ve onların başarılarını görünür kılmaya devam edeceklerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avustralya’daki Curtin Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, arkadaşlarla sohbet etmek, doğada zaman geçirmek ve zihinsel olarak uyarıcı aktiviteler gibi basit, günlük davranışların zihinsel sağlığı önemli ölçüde iyileştirebildiğini ortaya koydu.
Eğitim-Bir-Sen Batman İl Temsilciliği, yapay zekâ alanında farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Dr. Öğr. Üyesi Belaynesh Chekol, Meta gibi önde gelen şirketlerin "zihin okuma" olarak adlandırılan çalışmalarına ilişkin, “Şirketler ve kuruluşlar bu teknolojiyi benimsediğinde, bireylerin özel düşüncelerine ve sırlarına erişerek onları kontrol etme ve manipüle etme gücüne sahip olacaklar.” dedi.