Türkiye Uzay Ajansı’ndan uluslararası iş birliği
77. Uluslararası Uzay Kongresi’nde Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin uzay ajansları ve Birleşik Krallık Uzay Ajansı ile iki anlaşma imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen kongrede imzalanan anlaşmalarla uzay teknolojileri alanında ortaklıkların güçlendirilmesi hedefleniyor. Türk Devletleri Teşkilatı koordinesinde yürütülen ortak küp uydu projesinin ileriye taşınması ve gelecekteki projelere zemin oluşturulması için çerçeve anlaşma imzalandı.
Ayrıca Türkiye Uzay Ajansı ile Birleşik Krallık Uzay Ajansı arasında iyi niyet anlaşması yapıldı. Bu anlaşmayla uzayda ortak iş birliği ve yeni projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
77. Uluslararası Uzay Kongresi, Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün Antalya'da başlıyor. İlk kez Türkiye'de düzenlenen kongre, 108 ülkeden gelen rekor sayıdaki başvuruyla küresel uzay sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirecek.
Burhanettin Duran: “Gençlerin hayalleriyle Türkiye çok daha güçlü bir geleceğe yürüyor.” dedi.
Eski güvenlik sorumlusu David Robinson, gelişmiş yapay zekâ sistemlerinin denetimlerden kaçabileceğini açıkladı.