"Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı" bugün açıklanacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) gerçekleştirilecek programla tanıtacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Strateji belgesi ve eylem planı ile güncel teknolojiyi kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, çevreci ve sürdürülebilir akıllı ulaşım ağı oluşturmak istiyoruz." dedi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kalkınma ajansları tarafından yürütülen Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla "Siber Vatan Programı 2026 Dönemi" başvuruları başladı.
Günümüzde yaygınlaşan sohbet robotları yani büyük dil modelleri (LLM) temel bir kavramda başarısız. İnsanların sahip olduğu inanç ile bilgi arasındaki farkı ayırt edemiyorlar. Yeni bir çalışma, aralarında ChatGPT, Claude ve Gemini’nin de olduğu 24 farklı LLM’nin 13 000’in üzerinde soru üzerinden yapılan testlerde, bilgi mi, inanç mı ayrımında ciddi eksiklikler gösterdiğini ortaya koydu.
Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri büyürken, bir ülke bunun için köklü bir adım attı. Avustralya hükümeti, 16 yaşından küçüklerin hesap açamayacağı sosyal medya platformları listesine Reddit ve Kick servislerini de ekledi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde hızla yaygınlaşan yapay zekâ uygulamalarına bir yenisi eklendi: Amerikalı şirket Anthropic, İzlanda’daki öğretmenlere kendi büyük dil modeli Claude’u sunmak üzere ülke çapında bir pilot program başlattı.