Bataryaların kullanım süresinin uzunluğunun kullanan kişinin kullanım şekline göre değiştiğini belirten cep telefonu tamircisi Hüseyin Bayğut, bataryaların kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
İnsanların saatlerce elinden düşüremediği akıllı telefonların, kullanım süresi uzadıkça bataryalarının ömrü kısalıyor.
Genellikle işlemciyi zorlayan sosyal medya uygulamaları, online oyunlar bataryanın süresini etkilediğini söyleyen cep telefonu tamircisi Hüseyin Bayğut, batarya kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
Hüseyin Bayğut
"Cihaz şarjdayken oyun veya sosyal medya için kullanılıyorsa bataryanın süresi kısalacaktır"
Bataryaların kullanım süresinin uzunluğunun kullanan kişinin kullanım şekline göre değiştiğini dile getiren Bayğut, "Kişi gün içerisinde cihazını çok fazla kullanıyorsa, bu durum batarya ömrünün daha kısa olacağını gösterir. Bu bir kanundur aslında; bir şey ne kadar çok kullanılırsa ömrü o kadar kısa olur. Bataryanın kullanım süresinin kısalmasının sebeplerinden bir tanesi de dikkatsiz bir şekilde kullanılmasıdır. Örneğin cihazı sürekli şarj içerisinde iken kullanırsak bataryanın ömrü o oranda kısaltacaktır. Devamlı bir şekilde oyun oynanırsa ve cihaz devamlı bir şekilde performans sağlarsa bataryaya ters etki ettirecektir. Örneğin; günlük 2-3 saat kesintisiz oyun oynanırsa otomatikman batarya ömrünü kısaltacaktır. Cihaz şarjdayken oyun veya sosyal medya için kullanılıyorsa bataryanın süresi kısalacaktır. Cihaz kullanırken; bluetooth, Wifi veya konum gibi uygulamalar kullanıldığında bu durum bataryanın daha fazla kullanımına sebep olacaktır. Cihazı kontrolsüz bir şekilde kullanırsak bu durum bataryanın ömrünü daha fazla kısaltacaktır." dedi.
"Orijinal olmayan ürünün zararlı olması ya da olmaması biraz da bataryanın yapılışına göre değişen bir durumdur"
Kullanılan şarj aletlerinin de bataryanın kullanım süresini etkilediğini dile getiren Bayğut, "Kullanılan ürünlerin kalitesine de dikkat etmek gerekiyor. Orijinal olmayan ürünün zararlı olması ya da zararlı olmaması biraz da bataryanın yapılışına göre değişen bir durumdur. Yan sanayi bataryaların daha iyi olmadığı veya orijinal bataryaların da çok iyi olduğu söylenemez. Bataryanın yapısına bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Yan sanayi bataryanın kullanımı bataryanın kalitesine göre değişir. Her yan sanayi batarya kötüdür diye bir kaide yoktur, her orijinal olan da iyidir diye bir kaide yoktur. Bu durum bataryanın yapısına bağlı olan bir şeydir ama olabildiğince cihazın orijinal bataryasını, şarj aletini kullanmaya dikkat etmek daha iyidir." şeklinde konuştu.
"Batarya değişiminde profesyonellerden yardım almamız gerekir"
Batarya değişimi hakkında bilgi veren Bayğut, "Bataryalar iki çeşittir; eski tip dediğimiz cihazının arkasının sökülerek takılan bataryalar var bunu kişinin kendisinin değiştirmesinde herhangi bir problem yoktur. Yeni tip cihazlarda ise batarya değişimi için bazen cihazın ekranını, arka kapaklarını, kasalarını sökmek zorunda kalıyoruz. Bunları bilmeyen birisinin kendi başına böyle bir işe kalkışması bazen cihazını bozmasına ve daha büyük problemlere sebebiyet verebilir. Birkaç örnek verecek olursak; arka kapağı sökerken kapağı kırma ihtimalimiz var, batarya sökümünde ince bir nokta var, enerjiyle bağlantısı kopmadığında cihazın anakartında kısa devre oluşturma ihtimali vardır. Kısa devrenin oluşmaması için profesyonellerden yardım almamız gerekir. İşi yapanlar kısa devreye hakim ama genelde müşterilerimizin bilgisi olmuyor her işi ehline vermek gerekiyor. Bazı cihazlarda arka kapak sökümüyle ekranında sökülmesi gerekiyor çünkü bazı cihazlarda ekranında sökülmesi gerekiyor; ekran kırılırsa ekranın fiyatı bataryanın fiyatından çok daha yüksek oluyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), Uzay Kenetleme Deneyinin (SpaDeX) ikinci kez ertelendiğini duyurdu.
Psikolojik Danışman Feyzullah Akdağ, teknolojinin aşırı kullanımının çocukların sosyal ilişkilerini ve okul başarısını olumsuz etkilediğini belirterek, ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.
Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın 42 derece doğu yörüngesine başarıyla ulaştığı duyuruldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 16'ncı yılında 8 bin 316 hizmetle devam ettiğini belirtti.