ABD’de ilkokula silahlı saldırı: En az 5 kişi hayatını kaybetti
ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Bend kentinde bir ilkokulda silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, aralarında çocukların da bulunduğu en az 5 kişi hayatını kaybetti, en az 2 kişi yaralandı.
Saldırı, Bend kentindeki Silver Rail İlkokulunda meydana geldi.
Yerel yetkililere göre okul yakınındaki bir araca ateş açan saldırgan, daha sonra okula girerek içeridekilere ateş etti.
Haber verilmesinin ardından çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi.
Bölgeye ulaşan ekipler, saldırganın vurularak öldürüldüğünü belirledi. Bend Polisi Sözcüsü, saldırganın kim tarafından vurulduğunun henüz netleşmediğini açıkladı.
Miller, saldırıda yaralanan en az 2 kişinin St. Charles Tıp Merkezi’ne kaldırıldığını ve yaralılar arasında çocukların da bulunduğunu bildirdi.
Yerel basında güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlerde ise saldırıda, çocukların da aralarında olduğu en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği öne sürüldü.
Saldırganın 15-16 yaşlarında olduğu ve olay sırasında bölgede bulunan bir sivil tarafından vurulduğu iddia edildi. Ancak saldırganın kimliği, ölüm sayısına dahil olup olmadığı ve olayın tüm ayrıntıları hakkında henüz resmî bir doğrulama yapılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde özel bir okulun çatısının çökmesi sonucu en az 34 çocuk ve bir öğretmen hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi yaralandı.
Manş Tüneli'nin Fransız girişine yakın bir yerde otobüs ile tren çarpıştı, 19 kişi yaralandı
Amerikan uçak gemisi USS George Bush, İran'ın güneydoğusunda görevler yürüten bir deniz grubunun parçası olarak Arap Denizi'ne geri döndü.