ABD'den İran ve Suriye'ye yeni yaptırım kararları
ABD Hazine Bakanlığı, İran ve Suriye'den 14 kişi ile 4 kuruluşu yaptırım listesine dâhil etti.
Yeni yaptırımların hedefinde İran'ın terörle mücadele özel kuvvetleri ve Suriye Hava Kuvvetleri istihbaratı yer alıyor.
Açıklamada, İran Kolluk Kuvvetleri Özel Birimi ve ona bağlı İran Terörle Mücadele Özel Birimi'nin yanı sıra Sistan'da bulunan Zahedan Hapishanesi ve İsfahan Merkez Hapishanesinin yaptırım listesine alındığı kaydedildi.
İran'ın Kuds kentinin valisi Leyla Vasegi ile birlikte İran güvenlik bürokrasisinden 8 yetkiliye yaptırım uygulandığı açıklandı.
Suriye'de Hava Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri İstihbaratına bağlı 5 üst düzey subayın da yaptırım listesine alındığı, bu kişilerin Suriye'nin kimyasal silah stokunu kontrol ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile İran arasında çatışmaların derhal durdurulması çağrısı yaparak, Hürmüz Boğazı'nda seyrüseferin yeniden normalleşmesi gerektiğini belirtti.
Hindistan, Haryana eyaletindeki Jind-Sonipat hattında ilk hidrojen yakıtlı trenini devreye aldı. 89 kilometrelik hatta çalışacak tren, 10 vagonda yaklaşık 2 bin 600 yolcu taşıyabilecek ve saatte 110 kilometre hıza ulaşabilecek.
Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında bir caminin girişinde bir şehidin cenaze törenine katılanları hedef alan işgal rejimi katliamında en az 8 kişi şehit oldu, en az 20 kişi de yaralandı.
Meksika'nın Chiapas eyaletinde, 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.