ABD'den İran ve Suriye'ye yeni yaptırım kararları
ABD Hazine Bakanlığı, İran ve Suriye'den 14 kişi ile 4 kuruluşu yaptırım listesine dâhil etti.
Yeni yaptırımların hedefinde İran'ın terörle mücadele özel kuvvetleri ve Suriye Hava Kuvvetleri istihbaratı yer alıyor.
Açıklamada, İran Kolluk Kuvvetleri Özel Birimi ve ona bağlı İran Terörle Mücadele Özel Birimi'nin yanı sıra Sistan'da bulunan Zahedan Hapishanesi ve İsfahan Merkez Hapishanesinin yaptırım listesine alındığı kaydedildi.
İran'ın Kuds kentinin valisi Leyla Vasegi ile birlikte İran güvenlik bürokrasisinden 8 yetkiliye yaptırım uygulandığı açıklandı.
Suriye'de Hava Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri İstihbaratına bağlı 5 üst düzey subayın da yaptırım listesine alındığı, bu kişilerin Suriye'nin kimyasal silah stokunu kontrol ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pasifik Okyanusu'nda uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla bir tekneye saldırı düzenlediklerini ve teknede bulunan 4 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.
Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, diğer tarafların da adil ve saygılı görüşmelere hazır olması halinde İran'ın yapıcı müzakerelere hazır olduğunu belirtti.
Karayipler'i etkisi altına alan Melissa Kasırgası nedeniyle Haiti'de 25, Jamaika'da 8, Dominik Cumhuriyeti'nin 1 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu toplam ölü sayısı 34'e yükseldi.
Ülkenin batısındaki Surman kenti açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu meydana gelen kazada, 18 düzensiz göçmen hayatını kaybetti.