ABD Kongre üyesi: israil soykırım yapıyor ve Netanyahu barış istemiyor

ABD Kongre Üyesi Al Green, işgalci rejimin Gazze'deki eylemlerinin soykırım ve savaş suçu teşkil ettiğini belirterek, işgalin hesap vermesini istedi.
Demokrat Parti temsilcisi Al Green, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçlarından aranan işgal Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun barış istemediğini, "Filistin'in tamamını kontrol etmek istediğini" söyledi.
Green, ABD Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'deki Filistinlilere yönelik soykırımı, etnik temizliği ve toplu cezalandırmayı kınadı.
İşgalci rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Amerikan desteğiyle Gazze Şeridi'nde katliam, açlık, yıkım ve yerinden etme gibi soykırım eylemlerini sürdürüyor ve Uluslararası Adalet Divanı'nın buna son verilmesi yönündeki uluslararası çağrı ve emirlerini görmezden geliyor.
Soykırım sonucunda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 200 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı, 11 binden fazla kişi ise kayboldu. Yüz binlerce kişi yerinden edildi ve kıtlık, çocuklar da dahil olmak üzere birçok kişinin hayatına mal oldu ve geniş çaplı yıkıma yol açtı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin ablukası ve saldırılarıyla açlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 2'si çocuk 9 kişinin daha açlıktan şehit olduğu bildirildi.
Sudan Ulusal Mayınla Mücadele Merkezi, savaş kalıntısı olan binlerce patlamamış mühimmatın temizlendiğini ve uluslararası yasaklı olan anti-personel mayınlarından 5 ila 6 mayın tarlasının tespit edildiğini duyurdu.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüştü.
Filistin’deki İslami Cihad Hareketi, HAMAS ve direniş gruplarının Katar ve Mısır arabulucularına sunduğu teklifin arabulucular tarafından memnuniyetle karşılandığını ve bu teklifin saldırının durdurulması ve halkın çektiği acıların sona erdirilmesi için bir zemin teşkil ettiğini belirtti.