ABD’nin Güney Kore'ye füze satışına Kuzey Kore’den sert tepki
Kuzey Kore, ABD'nin Güney Kore'ye 125 milyon dolarlık gelişmiş taktik füze ve askeri ekipman satışına tepki göstererek, Washington'ın "düşmanca hamlelerine" güçlü bir karşılık vereceklerini belirtti.
Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Güney Kore'ye gelişmiş taktik füzeler ve bunlarla bağlantılı askeri ekipman satma kararına tepki gösterdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, ABD ordusunun kullandığı son teknoloji taktik füzeler ile ilgili ekipmanların Güney Kore'ye yaklaşık 125 milyon dolar karşılığında satışına onay verdiği belirtildi.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, silah satışının bölgedeki askeri gerilimi artıracağını belirterek ABD'nin bu politikasını "düşmanca bir hamle" olarak nitelendirdi.
Sözcü ayrıca Washington'ın Kuzey Kore'deki insan hakları durumuna ilişkin bilgi toplamak ve Pyongyang'a yönelik eleştirileri artırmak amacıyla milyonlarca dolar kaynak ayırmayı planladığını ifade etti.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkesinin dış kaynaklı tehditlere karşı hazırlıklı olduğunu belirterek, "Kuzey Kore, dışarıdan gelen kötü niyetli girişimlerin ve güvenliğimize ve siyasi istikrarımıza yönelik tehditlerin her zaman var olduğunun farkındadır. Farklı alanlardaki düşmanca eylemlere ciddi, acil ve güçlü bir yanıt vereceğiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa'da yapılan bir araştırmada ülkede tüketilen 36 çeşit ürünün 34'ünde toksik ağır metal kadmiyum tespit edilirken en yüksek oran Barilla'nın tam buğday makarnalarında görüldü.
Kuveyt Savunma Bakanlığı ile Pakistan Savunma Bakanlığı arasında savunma ve askerî işbirliği anlaşması imzalandı.
Bosna'da 1992-95 savaşında soykırım suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski Bosnalı Sırp general Ratko Mladic, Lahey'deki Birleşmiş Milletler gözaltı merkezinde 84 öldü.
Panama, El Nino'nun yol açtığı şiddetli yağışların ekonomisini ve vatandaşların güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle ülke genelinde en yüksek seviye alarm ilan etti.