ABD'de nörovirüs vakalarında artış
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin güncel verilerine göre, kasım ayının son haftasında 69 olan norovirüs vaka sayısı 5 Aralık haftasında 91'e yükseldi.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), kasım ayının son haftasında 69 olan norovirüs salgınında vaka sayısı 5 Aralık haftasında 91'e yükseldiğini açıkladı..
Geçmiş yıllara ait rakamlar aralık ayının ilk haftasında en fazla 65 salgın rapor edildiğini gösteriyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 2 bin 500 norovirüs salgını rapor ediliyor.
Salgın genellikle insanların birbirine yakın olduğu yerlerde görülüyor.
CDC'ye göre Norovirüs, Amerika Birleşik Devletleri'nde gıda kaynaklı hastalıkların önde gelen nedeni ve her yıl ülkede görülen bu tür enfeksiyonların yüzde 58'inden sorumlu olarak gösteriliyor.
Sağlık uzmanları, norovirüs enfeksiyonlarına kolayca yayılan bir grup virüsün neden olduğunu ve 10 kadar az sayıda viral partikülün bir kişiyi hasta edebileceğini söylüyor.
Norovirüs enfeksiyonu belirtileri arasında kusma ve ishalin yanı sıra mide bulantısı, mide ağrısı, vücut ağrısı, baş ağrısı ve ateş yer alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'da seçmen listelerinin yeniden düzenlenmesine karşı organize edilen gösterilerde gözaltına alınan "Z kuşağı" internet kullanıcıları öncülüğünde kurulan Hamam Böceği Halk Partisi liderleri "bir yıl boyunca barışı ihlal etmeme" şartıyla serbest bırakılldı.
ABD’de 4 Cumhuriyetçi ve 2 Demokrat senatör, Trump yönetiminin Rusya’dan dizel yakıt satın alma planına karşı çıkarak, “Derhal vazgeçin” çağrısı yaptı.
Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz'a yönelik olası bir saldırı planı hakkında polise bilgi ulaştığı belirtilirken, Tusk "suikast tehdidi"nde bulunan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye çalışan bir süper tankerin deniz mayınına çarptığını ve geminin makine dairesinde patlama meydana geldiğini açıkladı.