ABD'ye ait bir savaş uçağı denize düştü
ABD Donanması'na ait bir FA-18E tipi savaş uçağı, uçak gemisinin hangarına çekilirken kontrolden çıkarak Kızıldeniz'e düştü.
ABD'ye ait bir FA-18E tipi savaş uçağı, uçak gemisinin hangar bölümüne çekilirken kontrolden çıkarak denize düştü.
ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, FA-18E tipi savaş uçağının, uçak gemisinin hangara çekildiği sırada kontrolden çıktığı ve denize düştüğü belirtildi.
Açıklamada, uçakla birlikte uçağı hangara almaya çalışan çekicinin de denize düştüğü, çekme işlemini yapan personelin, uçak denize düşmeden önce güvenli bir şekilde kaza mahallinden uzaklaştığı kaydedildi.
Açıklamada, uçağın bağlı olduğu Harry S. Truman Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile gemide konuşlu hava kanadının tam görev kabiliyetini koruduğu aktarıldı.
Donanmanın açıklamasına göre, Harry S. Truman Uçak Gemisi, kaza sırasında Kızıldeniz'de seyir halindeydi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapan bir petrol tankeri, kaynağı henüz belirlenemeyen mühimmatla vuruldu. Tankerde yangın çıkarken mürettebatın tamamının güvende olduğu bildirildi.
ABD yönetimi, Suriye'yi savunma malzemeleri ve hizmetlerinin ihracat ve ithalatına ilişkin lisansların kapsamlı biçimde reddedildiği ülkeler listesinden çıkardı. Yeni düzenlemeyle Suriye'ye yönelik savunma ticareti başvuruları artık vaka bazında değerlendirilecek.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Donbas’taki birliklere asker ve lojistik malzeme taşınmasında kullanılan Dinyeper Nehri üzerindeki karayolu-demiryolu köprüsünün vurulduğunu duyurdu.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, askeri liderlere hitaben yaptığı konuşmada "Tanrım, beni İslamcılarla savaşmaya gönder." diyerek İslam karşıtı yaklaşımını açıkça ortaya koydu. Dini ifadelerle askeri mücadeleyi birleştiren Hegseth, Pentagon'da doğrudan kendisine bağlı yeni bir dini işler ofisi kurulacağını da duyurdu.