Afgan heyeti AB temsilcileriyle görüştü: "Siyasi hususlar insani meselelerden ayrı tutulmalı"

Afganistan Dışişleri Bakanı Mevlevi Emir Han Muttaki liderliğindeki üst düzey heyet, AB'nin Afganistan Özel Temsilcisi Tomas Niklasson ve beraberindeki heyet ile Katar'da görüştü.
Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlevi Emir Han Muttaki liderliğindeki üst düzey heyet ile AB'nin Afganistan Özel Temsilcisi Tomas Niklasson ve beraberindeki heyet ile iki günlük kapsamlı bir diyalog gerçekleştirildiğini belirtti.
Belhi, her iki heyetin de insani yardım konusunda görüş alışverişinde bulunduğu ifade etti.
Belhi, "Afgan heyeti, onlara güvenlik konusunda güvence verdi, siyasi hususların insani meselelerden ayrı tutulmasını talep etti ve baskı yerine işbirliği yoluyla ilerlemeyi vurguladı." dedi.
2 günlük görüşmelerin sonunda Afganistan, Katar ve AB temsilcilerinin katılımıyla üçlü bir toplantı yapıldığını ifaden Belhi, tüm tarafların bu tür toplantıların devam etmesi konusunda mutabık kaldığını kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Gazze ablukasını kırmak ve yardım ulaştırmak için 44 farklı ülkeden aktivistler, Küresel Sumud Filosu ile Gazze'ye doğru yola çıktı.
Siyonist işgalcilerin saldırıları ve ablukasıyla kıtlığın yaşandığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 1'i çocuk 6 kişi daha açlıktan şehit oldu.
Gazze'deki ablukayı kırmak amacıyla Tunus'tan yola çıkacak olan Sumud Filosuna katılan HÜDA PAR, Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri, olabilecek tüm senaryolara karşı tek hedeflerinin Gazze'ye ulaşmak olduğunu vurgulayarak tüm halkların bu gemiye odaklanması çağrısında bulundu.
Avustralya, Rusya'da 14 kişiye yaptırım ve seyahat yasağı getirme kararı aldı.