Afganistan'da maden çökmesi: 3 ölü

Afganistan'ın Bedahşan eyaletinde bir maden ocağının çökmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.
Olay, Bedahşan eyaletine bağlı Aşkaşim ilçesindeki değerli taşların bulunduğu bir maden ocağında meydana geldi.
Yerel medyaya göre maden ocağının bir bölümünün çökmesi sonucu 3 madenci hayatını kaybetti.
Benzer bir kaza, bu yılın mart ayı sonlarında Bedahşan'ın komşusu Takhar eyaletinde altın madenin çökmesi sonucu 2 madenci hayatını kaybetmişti.
Madencilik sektöründe modern makinelerin eksikliği, yetersiz güvenlik önlemleri, vasıfsız madenciler tarafından kaçak mayın çıkarılması ve eski tekniklerin kullanılması, işgallerle harap edilen Afganistan'daki maden işçilerinin hayatlarını riske atıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan Savunma Bakanı Havace Muhammad Asif, Keşmir sorununun yanı sıra ayrıca sınır ötesi terörizm ve İndus Nehri sularının paylaşımı konularını da görüşebileceklerini bildirdi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkede kalıcı oturum elde edebilmek için gerekli olan ikamet süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarıldığını duyurdu.
Bangladeş'in çeşitli bölgelerinde yaşanan şiddetli fırtına sırasında meydana gelen yıldırım düşmesi ve devrilen ağaçlar nedeniyle en az 14 kişi hayatını kaybetti.
Endonezya'da askeri mühimmat imhası sırasında meydana gelen patlamada 9'u sivil 13 kişi hayatını kaybetti.