Arakçi, Ummanlı mevkidaşıyla Hürmüz'ün gelecekteki yönetimini görüştü
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Umman Dışişleri Bakanı Bedr El Busaidi ile görüştüğünü ve Hürmüz'deki yönetim ve denizcilik hizmetlerinin tanımlanması için diyalog kurulacağını söyledi.
Arakçi, X hesabında yaptığı açıklamada, Maskat'taki son ortak bildiriden sonra Umman Dışişleri Bakanı Bedr El Busaidi ile verimli bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.
Arakçi, "İran ve Umman'ın, Hürmüz Boğazı'ndaki gelecekteki yönetim ve denizcilik hizmetlerini tanımlamak için 'diyalog yürüteceğini' yeniden vurguladık. Kararlıyız ve bunu komşularımızla istişare içinde yapacağız." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nijer, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM) çekilme kararını Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, geçen yıl Anchorage’da yapılan Putin-Trump zirvesinde Ukrayna konusunda nihai bir anlaşmaya varılmadığını, yalnızca çeşitli tekliflerin görüşüldüğünü belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’nın Washington’u defalarca Ukrayna’ya askeri yardımın “öngörülemez sonuçları” konusunda uyardığını belirterek, Alaska’da varılan anlayışların Ukrayna krizinin çözümü için temel olabileceğini belirtti.
Danimarka hükümeti, Ukrayna'dan gelen sığınmacılara yönelik geçici koruma uygulamasını daraltma kararı aldı. Yeni düzenlemeyle askerlik çağındaki 23-60 yaş arası Ukraynalı erkeklere oturum izni verilmeyecek.