Arnavutluk’ta parlamento seçimlerine başladı

Arnavutluk genelinde parlamento seçimleri için oy verme işlemi başladı.
Yurt dışında yaşayanlar da dahil olmak üzere toplam 3,7 milyon seçmen, 11 siyasi parti ve koalisyondan 140 milletvekilini seçmek için sandık başına gidecek.
Ülke genelinde 5 bin 225'ten fazla oy kullanma merkezi kuruldu. Merkezler, yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) açılacak ve yerel saatle 19.00'da (TSİ 20.00) kapanacak.
Seçim, Arnavutluk'un Temmuz 2022'de Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerini resmen başlatmasından bu yana düzenlenen ilk parlamento seçimleri oldu.
Sosyalist Parti'nin 2013'ten bu yana lideri olan Başbakan Edi Rama, eski rakibi Demokrat Parti'li eski başbakan Sali Berişa karşısında zafer kazanmak için favori olarak görülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Belçika’da gençlerin birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel UMID Gençlik Buluşması, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
HAMAS, ABD yönetimiyle görüşmesi sonucunda 'ateşkesin sağlanması, Gazze'ye girişlerin açılması, insani yardımların girişinin sağlanması için ABD-israil çifte vatandaşı esir asker Idan Alexander'ın serbest bırakılacağını duyurdu.
Bangladeş, MiG-29 uçaklarının motor onarımı için Rusya ile 30.6 milyon dolarlık anlaşma yapmaya hazırlanıyor.
Arnavutluk'ta yapılan genel seçimde oy verme işlemi tamamlandı.