Avrupa'da gaz fiyatları son 2 yılın zirvesine ulaştı
![Avrupa'da gaz fiyatları son 2 yılın zirvesine ulaştı Avrupa'da gaz fiyatları son 2 yılın zirvesine ulaştı](/img/NewsGallery/2025/2/10/441929/FeaturedImage/c0501202-cb7b-40c9-9745-2d2cfec4dd3d.webp)
Avrupa'da gaz fiyatları, soğuk hava koşullarının etkisiyle artarak son 2 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.
Hollanda merkezli TTF’de, mart vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı yüzde 4 oranında bir artışla 58,75 euroya ulaşarak, Şubat 2023'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Gaz fiyatlarındaki artışın başlıca sebepleri arasında devam eden soğuk hava koşulları, artan gaz talebi, depolardaki gaz miktarındaki azalma ve ABD'nin Avrupa Birliği’ne yönelik beklenen gümrük vergileri yer alıyor.
Özellikle Kuzey Avrupa'da sıcaklıkların düşmesiyle gaz talebinin artması bekleniyor. Bu durumda, Avrupa'nın 2022'den bu yana en düşük seviyede bulunan gaz depolarının daha hızlı şekilde tükenmesi öngörülüyor.
Gas Infrastructure Europe verilerine göre, 8 Şubat itibarıyla Avrupa gaz depolarının doluluk oranı yüzde 49'a gerileyerek, AB gaz depolarındaki doluluk seviyesi son 5 yılın aynı dönemindeki ortalamasının yaklaşık yüzde 8 altında kaldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fas'ın kuzeyindeki Kasır El Kebir kentinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
İslami direniş hareketi HAMAS, "Esir takasının ertelenmesi, işgalci güçlere yönelik bir uyarı mesajıdır ve anlaşma maddelerine tam uyulmasını sağlamak için bir baskı unsurudur." dedi.
HAMAS, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın esirlerin, şehitlerin ve yaralıların ailelerine yapılan mali ödenekleri iptal etme kararının ulusal değerlere aykırı olduğunu ve Filistin’in en temel sabitelerinden birinin terk edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), siyonist işgalinin, "işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinden yaklaşık 40 bin Filistinli mülteciyi zorla yerinden ettiğini" bildirdi.