Avustralya'da Fina Tropikal Siklonu nedeniyle binlerce ev ve iş yeri elektriksiz kaldı
Avustralya'nın kuzeyini etkisi altına alan Fina Tropikal Siklonu, binlerce ev ve iş yerini elektriksiz bıraktı.
ABC News'e göre, "şiddetli tropikal siklon" olarak kaydedilen Fina, özellikle Darwin kenti ve çevresinde büyük tahribat oluşturdu.
Siklonun etkisiyle devrilen ağaçlar, elektrik hatlarına zarar vererek geniş çaplı enerji kesintilerine yol açtı.
Yetkililer, son 24 saatte 19 bin 500 ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığını ve bölgeye enerjinin yeniden sağlanabilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Ayrıca, elektrik hatlarından ve devrilen ağaçlardan uzak durulması konusunda halk uyarıldı.
Siklonun etkisiyle yollara savrulan ağaç dalları, ulaşımda aksamalara sebep oldu.
Darwin Uluslararası Havalimanı ise, kısa süreliğine kapatılmasının ardından tekrar uçuşlara açıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son aylarda çok sayıda işgalci siyonistin İran adına casusluk şüphesiyle gözaltına alınması, işgal medyasını İran’ın yüksek düzeydeki istihbarat nüfuzunu kabul etmeye zorladı.
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Kavelaşvili, "Aziz George Günü" dolayısıyla 49 kişiyi affetti.
Moskova'ya doğru uçan üçüncü insansız hava aracının da düşürüldüğü bildirildi.