Azerbaycan'da 1 günlük milli yas ilan edildi

Azerbaycan'da, Azerbaycan Hava Yollarına (AZAL) ait yolcu uçağının Kazakistan'ın Aktau kenti yakınlarında düşmesi nedeniyle meydana gelen can kayıpları dolayısıyla 1 günlük milli yas ilan edildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, uçak kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle 26 Aralık'ta 1 günlük milli yas ilan edilmesi kararı aldı.
Aliyev ayrıca, kazanın nedenlerini araştırmak için Başbakan Ali Asadov başkanlığında komisyon kurulması yönünde karar verdi.
Aliyev, kaza haberinin ardından, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi için gittiği Rusya ziyaretini iptal ederek Bakü'ye dönmüştü.
Bakü-Grozni seferini yapan AZAL'a ait Embraer 190 tipi uçak, Aktau yakınlarında düşmüş, uçakta 5 kişilik mürettebat ve 62 yolcu, toplamda 67 kişinin bulunduğu belirtilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan, Hindistan'ın son saldırılarına karşılık olarak "Bunyan-ul Mersus" adını verdiği geniş çaplı bir askeri operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında Hindistan'a ait hava üsleri, füze tesisleri ve altyapı hedef alındı.
Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilim devam ederken, Pakistan'dan yapılan açıklamada, "Şimdiye kadar Hindistan'ın İsrail yapımı tam 77 SİHA'yı düşürdük" denildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Polonya Başbakanı Donald Tusk, herhangi bir saldırı durumunda tarafların birbirine karşılıklı destek vermesini öngören bir savunma maddesi içeren yeni bir iş birliği ve dostluk anlaşması imzaladı.
Siyonist rejimin uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.