Batı Şeria'nın ilhak çağrılarına Türkiye'den tepki

Dışişleri Bakanlığı, siyonistlerin sözde Meclisinin, hükümete, 1967'de işgal ettiği Filistin toprağı Batı Şeria'nın ilhak edilmesi için çağrı yapılan çağrıya tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı, siyonistlerin Meclisinde, Batı Şeria'nın ilhakına yönelik atılan adımlar hakkında açıklama yaptı.
Açıklamada, "israil Meclisinde oylanan ve işgal altındaki Batı Şeria'nın İsrail tarafından ilhakını talep eden karar, uluslararası hukuk bakımından hükümsüzdür ve herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır" denilerek, Batı Şeria'nın Filistin toprağı olduğu ve 1967'den bu yana siyonistlerin işgali altında bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, siyonist rejimin ilhak yönündeki her türlü teşebbüsünün, barış çalışmalarını baltalamayı hedefleyen gayrimeşru ve provokatif çabalardan ibaret olduğu kaydedildi.
Netanyahu hükümetinin şiddet politikalarının ve hukuksuz eylemlerle ayakta kalma çabalarının her geçen gün yeni krizlere yol açtığı, uluslararası düzene ve bölgesel güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtilen açıklamada, "Soykırımcı israil’in saldırganlığına karşı gecikmeksizin bağlayıcı ve caydırıcı önlemler alınmalı; uluslararası sistemin hukuki ve ahlaki yükümlülükleri etkin bir biçimde yerine getirilmelidir." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Hanzala isimli gemisi ile iletişimin kesildiği bildirildi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzaladı.
Çin, Tayland ile Kamboçya arasındaki tartışmalı sınırda çıkan çatışmada, taraflara sorunu diyalog ve istişare yoluyla çözme çağrısı yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin'i devlet olarak tanımaya hazırlandıklarını açıkladı.