Belçika'da ilk ve orta dereceli okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklandı

Belçika'da Fransızca konuşulan bölgeler ile başkent Brüksel'deki ilk ve orta dereceli okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklandı.
Valonya-Brüksel Eğitim Ağı'nın (WBE) aldığı karara göre, Fransızca eğitim veren 373 okulda 26 Ağustos'ta başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ilkokul ve ortaokulda akıllı telefon kullanımı yasaklanıyor.
Yasak, 132 bin 600 öğrenciyi kapsayacak. Ülkede Flamanca konuşulan tarafta ise, halen hükümetin yasak üzerinde anlaşması bekleniyor.
Belçika'da tüm okullar kendi kurallarını uyguluyor, bazıları her türlü elektronik cihazın okul içine alınmasını yasaklarken, bazıları ise esneklik gösteriyordu.
WBE, kararın öğrencilerin akıllı telefonlarla birbirlerinin görsellerini çekerek, sosyal medya platformlarında paylaştığı ve bunların giderek daha fazla sayıda taciz suçu doğurduğu için alındığını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, ABD Başkanı Donald Trump'ın Deniz Piyadeleri ve Ulusal Muhafızları Los Angeles'a konuşlandırma kararının engellenmesini talep eden bir acil durum davası açtı.
Güney Afrika'nın Doğu Cape eyaletindeki sel felaketinde 7 kişi öldü.
Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Tel Aviv bölgesindeki Ben Gurion Havalimanına iki adet füze fırlattıklarını, operasyonda bir füzenin "tam isabet" kaydettiğini bildirdi.
Beyaz Saray'ın, yaşananları bir "isyan" olarak gördüğü Los Angeles ve San Francisco'da yasadışı göçmenlerin gözaltına alınmasına karşı başlatılan protestolar, kitlesel eylemlere dönüştü.