Belçika'da ilk ve orta dereceli okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklandı
Belçika'da Fransızca konuşulan bölgeler ile başkent Brüksel'deki ilk ve orta dereceli okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklandı.
Valonya-Brüksel Eğitim Ağı'nın (WBE) aldığı karara göre, Fransızca eğitim veren 373 okulda 26 Ağustos'ta başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ilkokul ve ortaokulda akıllı telefon kullanımı yasaklanıyor.
Yasak, 132 bin 600 öğrenciyi kapsayacak. Ülkede Flamanca konuşulan tarafta ise, halen hükümetin yasak üzerinde anlaşması bekleniyor.
Belçika'da tüm okullar kendi kurallarını uyguluyor, bazıları her türlü elektronik cihazın okul içine alınmasını yasaklarken, bazıları ise esneklik gösteriyordu.
WBE, kararın öğrencilerin akıllı telefonlarla birbirlerinin görsellerini çekerek, sosyal medya platformlarında paylaştığı ve bunların giderek daha fazla sayıda taciz suçu doğurduğu için alındığını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'da, beyaz fosfor bombası kullandığı, ABD medyasındaki görsellerle de desteklenmiş oldu. Fosfor bombası kullanımı, 1980 Konvansiyonel Silahlar Anlaşması'na göre suç teşkil ediyor.
İran İçişleri Bakanı İskender Mumini, İran-ABD diplomasi sürecinde arabuluculuk yapan Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi ile başkent Tahran’da bir araya geldi.
NATO askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna için 70 milyar euro tutarında yeni bir fon çerçevesini müzakere ediyor.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, "İstihbarat değerlendirmemiz ve NATO'daki diğer ülkelerin değerlendirmeleri, Rusya'nın NATO'ya yönelik bir saldırısının 2030 gibi yakın bir tarihte gerçekleşebileceği yönündedir." açıklamasını yaptı.