Beyaz Saray: Witkoff ve Kushner İranlılarla bir toplantıya katılacak
Beyaz Saray sözcüsü Karoline Leavitt'in açıklamasına göre, ABD Başkanı Trump'ın elçileri Salı günü Katar'da İranlı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirecek. Ancak İran tarafından bu görüşmeye ilişkin bir doğrulama henüz yapılmadı.
Fox News'e verdiği röportajda Leavitt, "Özel Temsilci Witkoff ve Jared Kushner, mutabakat zaptını görüşmeye devam ederken bu hafta üst düzey toplantılar için Doha'ya uçacaklar." dedi.
Leavitt, "Bu üst düzey görüşmelerin yanı sıra teknik görüşmeler de yapılacak." diye ekledi.
Trump, görüşmeyi daha önce sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda duyurmuştu. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi ise Katar'da ABD yetkilileriyle planlanmış bir görüşme olmadığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği, otomotiv sektöründe geri dönüşüm odaklı yeni dönem kurallarını açıkladı. Buna göre artık üreticiler yeni araçlarda geri dönüştürülmüş plastik kullanacak ve hurda araçlar yeniden ekonomiye kazandırılacak.
İran Devrim Muhafızları, gemilere Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndan geçebilmek için Larak Adası'nın güneyinden geçmeleri gerektiğini bildirdi.
Polonya Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı Pawel Szota, Rusya kaynaklı tehditlerin kapsamı dikkate alındığında ülkenin olası bir silahlı çatışmayı yakın ihtimal olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti.