Beyrut'ta patlamanın ardından 2 hafta OHAL ilan edildi
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen patlamanın ardından 2 hafta süreyle olağanüstü hal ilan edildi.
Dün akşam saatlerinde Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın başkanlığında toplanan Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 18 Ağustos'a kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı.
2 bin 750 ton amonyum nitrat infilak ettiği başkent Beyrut'ta, patlama nedeniyle "felaket bölgesi" ilan edildi.
Konsey'in aldığı kararda şunlar yer aldı: "Yaralıların hastane masraflarının karşılanması için hastanelere fon tahsis edilmesi, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, patlamada buğday silolarının zarar görmesi nedeniyle buğday tedarikinde bulunulması, ithalat ve ihracat faaliyetinin devam etmesi için Trablus Limanı'nın hazır hale getirilmesi, oluşan zararın tespit edilmesi için Lübnan ordusuyla koordine içinde Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulması ve bu komisyonun evleri kullanılamayacak duruma gelen ailelere barınak sağlaması, yabancı ülkelerden gelecek yardımlar için özel bir fon kurulması"
Patlama ile ilgili son verileri açıklayan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.
Patlama nedeniyle ülkede çarşamba günü için "ulusal yas" ilan edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Lualaba eyaletine bağlı Kolwezi kentindeki maden sahasında meydana gelen göçükte, 70 işçi hayatını kaybetti.
Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Çin'e resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Çin Sahil Güveliğine ait gemilerin, Doğu Çin Denizi'nde iki ülke arasındaki ihtilaflı adacıkların çevresindeki sularda seyrettiği bildirildi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, 12 günlük savaşın İran'a önemli tecrübeler kazandırdığını belirterek, "Bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi tanıdık. Artık daha güçlüyüz. Geçmişe göre çok daha hazırlıklı bir savunma yapısına sahibiz ve bu durum başlı başına caydırıcı bir güç oluşturuyor" dedi.