Beyrut'ta patlamanın ardından 2 hafta OHAL ilan edildi
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen patlamanın ardından 2 hafta süreyle olağanüstü hal ilan edildi.
Dün akşam saatlerinde Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın başkanlığında toplanan Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 18 Ağustos'a kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı.
2 bin 750 ton amonyum nitrat infilak ettiği başkent Beyrut'ta, patlama nedeniyle "felaket bölgesi" ilan edildi.
Konsey'in aldığı kararda şunlar yer aldı: "Yaralıların hastane masraflarının karşılanması için hastanelere fon tahsis edilmesi, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, patlamada buğday silolarının zarar görmesi nedeniyle buğday tedarikinde bulunulması, ithalat ve ihracat faaliyetinin devam etmesi için Trablus Limanı'nın hazır hale getirilmesi, oluşan zararın tespit edilmesi için Lübnan ordusuyla koordine içinde Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulması ve bu komisyonun evleri kullanılamayacak duruma gelen ailelere barınak sağlaması, yabancı ülkelerden gelecek yardımlar için özel bir fon kurulması"
Patlama ile ilgili son verileri açıklayan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.
Patlama nedeniyle ülkede çarşamba günü için "ulusal yas" ilan edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun son 24 saat içinde Rusya topraklarındaki 16 hedefe saldırı düzenlediğini açıkladı.
İngiltere hükümeti, iki polis memuru ile 5 gencin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından, tehlikeli araç kullanımını "yücelten" ve sosyal medyada viral hale gelen videoların kaldırılması için TikTok ve diğer sosyal medya platformlarına çağrıda bulundu.
Nepal'in Tibet sınırındaki Rasuwa bölgesinde meydana gelen ani sel, can ve mal kaybına yol açtı. Yetkililer, felakette en az 17 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişiden ise haber alınamadığını açıkladı.
Ermenistan’da eski Cumhurbaşkanı ve parlamentodaki en büyük ikinci muhalefet bloğunun lideri Robert Koçaryan ile oğlu Sedrak Koçaryan gözaltına alındı.