Beyrut'ta patlamanın ardından 2 hafta OHAL ilan edildi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen patlamanın ardından 2 hafta süreyle olağanüstü hal ilan edildi.
Dün akşam saatlerinde Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın başkanlığında toplanan Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 18 Ağustos'a kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı.
2 bin 750 ton amonyum nitrat infilak ettiği başkent Beyrut'ta, patlama nedeniyle "felaket bölgesi" ilan edildi.
Konsey'in aldığı kararda şunlar yer aldı: "Yaralıların hastane masraflarının karşılanması için hastanelere fon tahsis edilmesi, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, patlamada buğday silolarının zarar görmesi nedeniyle buğday tedarikinde bulunulması, ithalat ve ihracat faaliyetinin devam etmesi için Trablus Limanı'nın hazır hale getirilmesi, oluşan zararın tespit edilmesi için Lübnan ordusuyla koordine içinde Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulması ve bu komisyonun evleri kullanılamayacak duruma gelen ailelere barınak sağlaması, yabancı ülkelerden gelecek yardımlar için özel bir fon kurulması"
Patlama ile ilgili son verileri açıklayan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.
Patlama nedeniyle ülkede çarşamba günü için "ulusal yas" ilan edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal kuvvetlerinrin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılar sonucu sabahtan bu yana en az 20 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HÜDA PAR Aile Başkanlığı, ‘2 Ekim Dünya Çocuk Günü’nde Gazze’de soykırım ve açlığa mahkûm edilen çocuklara dikkat çekti.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, işgalci rejimin Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırısını sert bir dille kınayarak, saldırıyı "alçakça bir eylem" olarak nitelendirdi.
Kopenhag’da toplanan Avrupa Birliği liderleri, drone teknolojisi ve Rusya’nın dondurulan varlıklarının Ukrayna için kullanılmasına yönelik planlara destek verdi.