Brezilya’da şiddetli yağış: 3 ölü

Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi kayboldu.
Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletini, şiddetli yağış ve fırtına etkili oldu.
Çok sayıda yol ulaşıma kapandı, eyaletin büyük şehirlerine uçuşlar iptal edildi.
Elektrik kesintilerinin yaşadığı eyaletin valisi Eduardo Leite, Sao Leopoldo şehrinde 2, kıyı bölgesindeki Maquine'de ise 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de kayıp durumda olduğunu açıkladı.
Yetkililer son 24 saatte, normal şartlarda haziran ayı boyunca beklenenden 2 kat daha fazla yağmur yağdığını bildirid. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, siyonist rejimin Gazze'de işlediği katliamlara karşılık olarak işgal altındaki Bîrüssebi'deki kritik bir hedefi "Zülfikar" balistik füzesiyle vurduklarını açıkladı. Açıklamada, "Gazze'deki kuşatma kalkana dek mücadele sürecek" mesajı verildi.
Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ABD Senatosu'nda, Donald Trump'ın İran'a karşı daha fazla askeri güç kullanmasını engellemeyi amaçlayan yasa tasarısı, Demokratların çabalarına rağmen kabul edilmedi.
Siyonist rejimin İran’a yönelik saldırılarında gazeteciler de hedef oldu. Devlet televizyonuna düzenlenen hava saldırılarında, aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu 9 medya çalışanı şehit düştü.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Volgograd bölgesinde bulunan "Marinovka" askeri havaalanında konuşlu "Su-34" savaş uçaklarına saldırı düzenlendiğini duyurdu.