Cambridge öğrencileri, siyonist rejimle ilişkilerin kesilmesi için eylem başlattı

İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nde öğrenciler, okulun, siyonist rejime destek veren ve silah satan şirketlerle olan yatırım ilişkilerini sonlandırması talebiyle eylem başlattı.
Üniversite yatırımlarının arasında siyonist rejimin savunma şirketi Elbit Systems'a milyonlarca sterlinlik kaynak aktarıldığını belirten öğrenciler, bu iş birliklerinin Gazze'de yaşanan yıkım ve katliamlara dolaylı destek anlamına geldiğini vurguladı.
Eylemciler, "Siyonist rejimin işlediği soykırıma ortak olmaktan vazgeçilmeli" diyerek üniversite yönetiminden yatırım ilişkilerini derhal kesmesini talep etti.
Öğrenciler ayrıca, Gazze'de işgalciler tarafından yok edilen eğitim kurumlarının yeniden inşası için Cambridge'in Filistinli öğrencilere burs sağlaması ve bu süreçte aktif destek vermesi gerektiğini belirtti.
Üniversitenin bazı kolejleri, öğrenci talepleri doğrultusunda iş birliklerini gözden geçirme kararı alırken, diğerleri mevcut durumu korumaya devam ediyor. Öğrenciler ise güçlü finansal kaynakları bulunan üniversitenin bu adımları atmasının hem etik hem de akademik sorumluluk olduğunu savunuyor.
Eylemciler, siyonist rejimle olan tüm akademik ve finansal ilişkilerin kesilmesini sağlayarak, işgali normalleştiren bu tür iş birliklerinin sona erdirilmesini istiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD, BM'nin Gazze'ye ateşkes ve sınırsız insani yardım erişimine ilişkin karar tasarısını veto etti.
Nijerya'nın Kaduna eyaletinde kum ocağında meydana gelen çökme sonucu 11 çocuğun hayatını kaybettiği, 7 çocuğun da yaralandığı belirtildi.
Nijerya'nın Niger eyaletinde 29 Mayıs'ta aşırı yağışların yol açtığı sellerde can kaybı artıyor.
Avrupa'da, Haribo jelibonlarında esrar tespit edilmesinin ardından ülkeler alarma geçti.