Cani Brenton Tarrant: Camide daha fazla Müslüman öldürmediğim için pişmanım!

Yeni Zelanda'da 51 Müslümanı şehit eden Avustralyalı Brenton Tarrant, bugünkü duruşmasında sarf ettiği sözleri ile İslam düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu.
Terörist Brenton Tarrant'ın Yeni Zelanda'da 15 Mart 2019'da cuma namazına katılan Müslümanlara otomatik silahlarla düzenlediği terör saldırısına ilişkin davada yargılanmasına bugün başlandı.
Avustralyalı Brenton Tarrant (29 yaşında), Christchurch'teki katliam ve "Facebook" ta canlı yayınlanan saldırganla bağlantılı olarak 51 cinayet, 40 cinayet teşebbüsü ve bir terör eylemi gerçekleştirmekten suçlu bulundu.
Duruşmanın başında savcı, 51 kişiyi öldüren caninin daha çok Müslümanı öldürebilmek için planını "uzun" ve "titizlikle" hazırladığını söyledi.
Savcı Barnaby Howes, cani Tarrant'ın tutuklanmasının ardından polise verdiği ilk ifadede Müslüman halk arasında korku yaratma isteğine yönelik söyleme bulunduğunu hatırlattı.
Howes, daha fazla Müslümanı öldüremediği için Tarrant'ın "duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini", "ibadet edenlere ateş ettikten sonra camileri yakma niyetinde olduğunu" söylediğini aktardı.
Howes, "Tarrent, Müslüman nüfus veya genel olarak Avrupalı olmayan göçmenler de dahil olmak üzere işgalci olarak tanımladığı kişilerin kalplerine korku yaymayı amaçladı." dedi.
Yüksek Mahkeme yargıcı kararı bu hafta içinde açıklayacak. Cani Tarrant'ta ömür boyu hapis cezası verilmesi bekleniyor.
Avustralyalı Brenton Tarrant (29 yaşında), Christchurch'teki katliamı Facebook üzerinden canlı yayınlamıştı. Tarrant, katliamda 51 Müslümanı şehit etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afrika genelinde silahlı çatışma ve şiddet nedeniyle 82 binden fazla kişinin kayıp olduğunu bildirdi.
ABD'nin Minnesota eyaletinde bir Katolik okuluna düzenlenen silahlı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişi öldü, 17 kişi yaralandı.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgalin Suriye'ye yönelik ihlallerine ve tekrarlanan saldırılarına son verilmesi için uluslararası bir tavır çağrısında bulundu.
Alman Kabinesi, gönüllülük esasına göre Bundeswehr'e (Alman silahlı kuvvetleri) askerlik hizmetini öngören yasa tasarısına onay verdi.