Celali: Rus gazı Azerbaycan üzerinden İran'a ulaşacak

Moskova'daki İran Büyükelçisi Kazım Celali, Rus gazının yakında Azerbaycan üzerinden İran'a ulaşacağını duyurdu.
İran'ın Moskova Büyükelçisi Kazem Celali, ülkesinin Rusya ile doğalgaz alanındaki iş birliğinde önemli ilerleme kaydettiğini açıkladı. Celali, Rus gazının kısa süre içinde Azerbaycan üzerinden İran'a ulaşacağını bildirdi.
Büyükelçi, Rus enerji şirketi Gazprom ile müzakerelerin devam ettiğini ve tarafların aktarılacak gazın değeri konusunda nihai anlaşmaya varmak üzere olduklarını ifade etti.
İran, Rusya'dan sonra dünyanın en büyük ikinci doğalgaz rezervine sahip ülke olmasına rağmen, uzun süredir yatırım eksikliği ve ABD yaptırımları nedeniyle gaz ithalatına ihtiyaç duyuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afrika genelinde silahlı çatışma ve şiddet nedeniyle 82 binden fazla kişinin kayıp olduğunu bildirdi.
ABD'nin Minnesota eyaletinde bir Katolik okuluna düzenlenen silahlı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişi öldü, 17 kişi yaralandı.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgalin Suriye'ye yönelik ihlallerine ve tekrarlanan saldırılarına son verilmesi için uluslararası bir tavır çağrısında bulundu.
Alman Kabinesi, gönüllülük esasına göre Bundeswehr'e (Alman silahlı kuvvetleri) askerlik hizmetini öngören yasa tasarısına onay verdi.