Cezayir'de cumhurbaşkanlığı seçimi
Cezayir'de eski Başbakan Abdulmecid Tebbun, cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunda yeni cumhurbaşkanı seçildi.
Cezayir'de eski Başbakan Abdulmecid Tebbun, cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunda, oyların yüzde 58'ini alarak yeni cumhurbaşkanı seçildi.
Seçime katılım oranı yüzde 40 olarak gerçekleşti.
Seçimde 24 milyon seçmenden en az 9 milyonu sandık başına gitti.
Abdulmecid bin Tebbun kimdir?
Eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 2017'de çok kısa bir süre başbakanlığa getirdiği ve ardından görevden aldığı Abdulmecid bin Tebbun, Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih’e yakın bir isim olarak biliniyor.
Bin Tebbun, Buteflika döneminde etkin, şimdiyse yolsuzluk soruşturmalarında tutuklanan bazı iş adamlarıyla ilişkili olmakla suçlanıyor.
Cezayir, şubat ayında 20 yıldır ülkeyi yöneten eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın hastalığına rağmen cumhurbaşkanlığına 5'inci kez aday olmasının ardından protesto gösterilerine sahne olmuştu.
Buteflika, ordunun uyarılarıyla nisan ayında istifa etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, "ABD ile barışımız yok ve israili resmi olarak tanımayacağız." açıklamasını yaptı.
Çin’e bağlı İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde amonyum nitrat yüklü kamyonda meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna'nın kendi uzun menzilli silahlarıyla Rus hedeflerini başarıyla vurduğunu belirterek, Taurus füzelerini teslim etmeyi düşünmediklerini açıkladı.
Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rusya'dan gelebilecek tehditlere karşı, "Önümüzdeki aylar kritik" açıklamasını yaptı.