Çin'de koronavirüsten dolayı ölenlerin sayısı 106'ya yükseldi

Çinli yetkililer, koronavirüsünden dolayı 106 kişinin hayatını kaybettiğini, bölgede 4 bin 515 ise doğrulanmış vaka olduğunu açıkladı.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde insanlara bulaşarak tüm dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüsten dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı giderek artıyor.
Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 106'ya çıkarken, Tibet Özerk Bölgesi hariç ülke genelinde etkili olan yeni tip koranavirüs (2019-nCoV) salgını yüzünden virüs bulaştığı kesinleşen kişi sayısı 4 bin 515'i buldu.
Virüs bulaştığı şüphesi bulunanların sayısı 6 bin 973 olarak bildirilirken, virüsten etkilenen kişilerle temas etmesi nedeniyle müşahede altına alınanların sayısı da 44 bin 132 oldu.
Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs; solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.
NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran, işgalci rejimin 23 Haziran'da Tahran hapishanesine düzenlediği saldırıda 71 can kaybı bildirdi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin anti-personel mayınları yasaklayan anlaşmadan çekilmesini onayladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'ın barışçıl bir politika izleyeceğini göstermesi halinde yaptırımları kaldırabileceğini söyledi.
Odisha'nın Puri kentindeki en büyük Hindu festivali Jagannath Rath Yatra'da çıkan izdihamda üç kişi öldü, en az 50 kişi yaralandı.