Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

Çin’de etkili olan şiddetli yağışlar sebebiyle 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayboldu.
Çin’in güneyindeki Guangdong ve Guangxi eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağışlarda 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayboldu.
Yetkililer, ülkenin güneyinde şiddetli yağış, sel ve afetlerin devam edeceği uyarısı yaptı.
Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Jiangxi, Zhejiang, Fujian, Guangxi, Guangdong ve kuzeybatıdaki Sincan için yağış uyarısı yaptı.
Çin devlet haber ajansı Xinhua’nın aktardığına göre, Zhejiang, Fujian, Guangdong ve Guangxi’nin bazı bölgeleri için dağlık bölgelerde sel yaşanabileceğine işaret eden sarı uyarı verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), işgal rejiminin 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Gazze Şeridi’ndeki evlerin yüzde 92’sinin hasar aldığını ya da yıkıldığını bildirdi.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 53 bin 486'ya yükseldiği bildirildi.
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan'ın, Dr. Kamil İdris'i başbakan olarak atadığını duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşmenin anlamlı geçtiğini bekleyerek, "Anlaşma sağlanırsa ateşkes mümkün. İki tarafa da uyacak tavizler verilmeli." dedi.