Çin ve Tayland'dan ortak deniz tatbikatı

Çin ve Tayland, Güney Çin Denizi'nin kuzeyinde ortak deniz tatbikatı yapacak.
Çin Savunma Bakanlığı, tatbikatın, Güney Çin Denizi'nin kuzeyinde, Çin'in Guangdong eyaletinin Canciang şehri açığında düzenleneceğini açıkladı.
Açıklamada, tatbikatın, "terörle mücadele taktikleri, ortak deniz hücum operasyonları ve denizaltılara karşı muharebe eğitimine" odaklanacağı belirtildi.
Tatbikatın iki ülke donanmaları arasındaki 6'ncı benzeri faaliyet olduğu bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), yardımların artmasına rağmen piyasada yeterli gıda bulunmadığını, fiyatların ise erişilemeyecek kadar yüksek olduğunu bildirdi.
Kanada ve ABD'nin, sınır dışı edilmesi zor göçmenleri geldikleri ülkelere geri göndermek için ortak çalışma yürüttükleri belirtildi.
Rusya Devlet Duması Üyesi Vodolatsky, Trump’ın nükleer denizaltı açıklamasına karşılık, ABD denizaltılarının uzun süredir izlendiklerini söyledi.
ABD ve NATO, Ukrayna'nın öncelikli askeri ihtiyaçlarını karşılamak için müttefik ülkelerin fonlarıyla Amerikan silahlarının temin edilmesini sağlayacak yeni bir finansman sistemi üzerinde çalışıyor.