Çin'den 175 milyar dolarlık savunma bütçesi
Çin yönetimi önümüzdeki yıl için savunma bütçesini 175 milyar dolar olarak açıkladı.
Geçen yıla kıyasla savunma bütçesinde yüzde 8 oranında artış yapan Çin Halk Cumhuriyeti, önümüzdeki yıl için savunma bütçesini 175 milyar dolar olarak açıkladı.
Çin'in savunma bütçesindeki artış, dünyanın en büyük ordusunu modernleştirme, Güney Çin Denizi ve Himalaya sınır bölgelerinde altyapı kalkınma projeleri geliştirmek gibi hedefleri içeriyor.
Çin Başbakanı Li Keqiang savunma bütçesinin artırılmasına ilişkin "Ordu ulusal güvenlik çevresindeki büyük değişiklikler karşısında kaya gibi güçlü olmalı." dedi.
Hükümet gelecek yıl üç hedefe odaklanacaklarını ve bu hedeflerin Çin'in mali risklere karşı korunması, artan hava kirliliği ve yoksullukla mücadele olduğunu belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Kuzey Köprüsü’ne yönelik saldırıları sürüyor. Ukrayna basınında bugün yayımlanan haberlere göre köprü yeniden hedef alınırken, yol yüzeyinde büyük hasar meydana geldi.
İran devlet televizyonu IRIB TV'nin bildirdiğine göre, Cumartesi günü Hürmüz Boğazı'ndan geçen bir petrol tankerinde patlama meydana geldi.
Deyr el Belah'ın güneyinde işgalin düzenlediği saldırılarda biri çocuk olmak üzere iki kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İran’ın belirlediği 7 şart yerine getirilmedikçe Hürmüz Boğazı’nın açılmayacağını söyledi.