Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı
Çin Dışişleri Bakanı Wang, BRICS ülkelerinin koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmeleri ve veri güvenliği konusunda evrensel küresel kuralların geliştirilmesini teşvik etmeleri çağrısı yaptı.
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, BRICS ülkelerinin güvenlik konularını denetleyen üst düzey temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda, koordinasyon ve işbirliğini güçlendirme çağrısı yaparak, “Siber uzayın siyasallaşması, askerileşmesi ve parçalanması riskleri giderek artıyor. Zaman zaman meydana gelen büyük ölçekli, sürekli ve sistematik siber saldırılar sadece küresel dijital kalkınma ve işbirliğine zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda uluslararası barış ve güvenliği de tehdit ediyor” dedi.
Wang Yi, "Yeni bir ortam ve yeni sorunlara karşı karşıya kalan BRICS ülkeleri koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmeli, siber uzayda düzeni korumalı ve veri güvenliği ve tedarik zinciri güvenliği de dâhil tüm tarafları ilgilendiren konularda evrensel küresel kuralların geliştirilmesini teşvik etmeli." diey belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl şehrine bağlı Şakra kasabasına siyonist topçu ateşi açılması sonucu iki kişi yaralandı
Birleşmiş Milletler İran Bağımsız Uluslararası Gerçekleri Araştırma Misyonu, ABD’nin 28 Şubat’ta İran’a düzenlediği saldırılara ilişkin 18 sayfalık raporunu tamamladı. Raporda, Minab kentindeki Shajarah Tayyebeh İlkokulu ile Lamerd’deki spor merkezi ve çevresindeki konutların, ABD'nin açıklamasının aksine yanlışlıkla vurulmadığı belirtildi.
Siyonist işgal kuvvetleri, Şam'ın batısındaki kırsal kesimde bulunan Beyt Cin'in eteklerini topçu ateşiyle bombaladı.
Uganda'da yüzlerce kişi, hükümet karşıtı propaganda yaptığı gerekçesiyle Ugandalı yetkililer tarafından suçlanan muhalif Fred Lumbuye'nin Türkiye'den iade edilmesi talebiyle başkent Kampala'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.