Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı, Hürmüz Boğazı’nda incelemelerde bulundu
Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Keremi, Fars Körfezi kıyı şeridindeki Medine-i Münevvere Karargahı’na bağlı birliklerde incelemelerde bulundu.
Tesnim Haber Ajansı'nın Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Basın Bürosu’ndan aktardığına göre, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Keremi, Fars Körfezi’ndeki kıyı bölgeleri ile stratejik adalara yönelik saha ziyaretleri kapsamında, Medine-i Münevvere İleri Karargahı kontrolündeki operasyonel birlikleri denetledi.
Keremi, bu görevi sırasında birliklerin operasyonel durumunu ve savaşçıların muharebe hazırlık seviyesini ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı, "Sürekli hazırlık, uzmanlık eğitimleri ve Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri birliklerinin muktedir varlığı, Fars Körfezi sularındaki kalıcı güvenliğin ana sütunudur" ifadelerini kullandı.
Tuğgeneral Keremi sözlerine şöyle devam etti: "Bu bölgenin cengaver savaşçıları, cihadı ruhlarına ve daimi teyakkuza dayanarak düşmanların açgözlülüğüne karşı sarsılmaz bir baraj oluşturmuştur.
Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, bölge dışı aktörlerin hareketlerini yakından takip ederek her türlü tehdidi etkisiz hale getirmek amacıyla savunma kapasitesini sürekli olarak yeniden düzenlemekte ve güçlendirmektedir.
Allah'ın lütfu ve inayetiyle halkımız ve silahsız kuvvetlerimiz, mütecaviz ordunun her türlü kötülüğüne yanıt vermeye hazırdır. Ümmetin şehit lideri ile şehit komutanların intikamı da çok yakında alınacaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu, BM Çocuk Fonu, Dünya Gıda Programı ve Dünya Sağlık Örgütü, bugün “2026 Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu” başlıklı ortak raporu yayımladı.
İşgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasını gün içinde defalarca ihlal ederek 12 Filistinliyi katletti, çok sayıda kişiyi yaraladı.
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, 21 Haziran'da yapılan başkanlık seçimlerinin ikinci turunun iptali için Devlet Konseyi'ne dava açtı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moldova'yı 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçladı.