Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile telefonda görüştü.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile telefon görüşmesi yaptı.
Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Filistin ve Suriye’deki son durum ile Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine yönelik diplomatik çabalar ele alındı.
Fidan ve Barrot, Türkiye-Fransa ilişkilerinin güçlendirilmesi ile bölgedeki kritik gelişmeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Filistin’deki durum ve Suriye’deki çatışmaların sonlandırılması için ortak çaba görüşüldü.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik devam eden diplomatik girişimleri değerlendirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Colorado eyaletinde siyonist işgal rejimi yanlısı grubun toplantılarını basan Muhammed Sabri Süleyman isimli bir Filistin destekçisi, FBI tarafından gözaltına alındı.
Muhalefetteki Hukuk ve Adalet (PiS) partisinin desteklediği muhafazakar bağımsız aday Karol Nawrocki, Polonya'da yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini kazandı.
Şili Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, ulusa sesleniş konuşmasında, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarına karşı diplomatik ve ekonomik baskıları artıracaklarını duyurdu.
Yemen'deki Ensarullah hareketinin siyasi kanadını temsil eden Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, işgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren yabancı şirketlere yönelik uyarı yayımladı. El-Meşat, bu şirketlerin derhal bölgeden çekilmesi gerektiğini belirtti.