Eğitim uçağının düştüğü Bangladeş'te ölü sayısı 27'ye yükseldi

Bangladeş’in başkenti Dakka’da, hava kuvvetlerine ait bir eğitim uçağının okul kampüsüne düşmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye ulaştı.
Dhaka Tribune’ün aktardığına göre, Bangladeş Hava Kuvvetleri’ne ait F-7 tipi eğitim uçağının Dakka’nın Uttara bölgesine düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye çıktı.
Yetkililer, yaşamını yitirenlerin 25’inin çocuk olduğunu bildirirken, kazada yaralanan 78 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı.
Kaza, dün Bangladeş Hava Kuvvetlerine ait bir uçağın düzenli eğitim uçuşu sırasında Uttara’daki bir okul kampüsüne düşmesiyle meydana gelmişti.
Bangladeş Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR), yaptığı açıklamada uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünü ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
Bangladeş’in resmî haber ajansı Bangladesh Sangbad Sangstha (BSS) ise hükümetin kazadan dolayı ülkede bir günlük yas ilan ettiğini bildirmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin ziyareti konusunda yakında karar vereceğini söyledi.
ABD, Yemen'deki Ensarullah hareketiyle bağlantılı kişi ve şirketleri yaptırım listesine ekledi.
İslami Cihad Hareketi’nin askerî kanadı olan Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi’nde esir tutulan bir işgal askerini korumakla görevli birliklerinden biriyle irtibatın kesildiğini açıkladı.
Suriye'den Ürdün'e geçmeye çalışan bir grup silahlı kaçakçıyla girilen çatışma sonucu bir kaçakçı hayatını kaybetti.