Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye silahlı saldırı

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülkenin batısında yer alan Nara kentinde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı.
NHK televizyonu sırtından vurulan 67 yaşındaki Abe'nin konuşma sırasında yere yığıldığını ve kanaması varmış gibi göründüğünü duyurdu.
Eski başbakanın durumunun ağır olduğu belirtildi.
Eski Tokyo Valisi Yoiçi Masuoze, Abe'de ani kalp durması olduğunu söyledi. Bu tanımlama, Japonya'da ölümün resmen teyit edilmesinden önce kullanılıyor.
Japonya'da en uzun süre başbakanlık yapan Abe, 2020'de bağırsaklarında bir rahatsızlık olduğunu açıklamış ve görevi bırakmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Gazze’deki insani krize müdahale kapsamında 9 Ağustos’tan itibaren havadan yardım başlatacaklarını duyurdu.
Gazze'deki işgalci siyonist esirlerin aileleri, işgal rejimine kapsamlı bir anlaşma dayatılması gerektiğini belirterek, askeri operasyonların genişletilmesinin esirler için "ölüm cezası" anlamına geldiğini söyledi.
Han Yunus'ta düzenlenen saldırıda bir Kızılay çalışanı şehid olurken, üç kişi yaralandı. Bombardıman sonrası binada yangın çıktı.
Gazze'de, hala faaliyet gösterebilir durumdaki hastanelerde doluluk oranlarının yüzde 200-300'lere çıktığı bildirildi.