Etna Yanardağı'nda yeni patlama
İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı'nda yeni bir patlama meydana geldi.
Sicilya Adası'ndaki 3 bin 300 metre yüksekliğe sahip Etna Yanardağı, yeniden kül ve lav püskürttü.
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nün (INGV) Etna Gözlem İstasyonu açıklamasına göre, yanardağın son dönemdeki aktif krateri "Voragine" yeniden kül ve lav püskürtmeye başladı.
INGV, Voragine kraterinin püskürttüğü lavlar nedeniyle yanardağ eteklerinde lav akışı gözlendiğini, püskürttüğü küllerin de yaklaşık 6 kilometre yüksekliğe ulaştığını duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre, AB ülkelerine yapılan iltica başvuruları 2026'nın ilk yarısında 332 bine geriledi.
Ukrayna Maliye Bakanı Marçenko, savaşın başından bu yana en zorlu bütçe koşullarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, kamu personellerinin maaş ödemelerinde gecikmeler yaşanabileceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) Suriye'nin nükleer dosyasının kapanması yönünde aldığı kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
Avrupa Merkez Bankası, artan enflasyon baskıları nedeniyle ana faiz oranlarını 25 baz puan artırarak mevduat faiz oranını yüzde 2,50'ye yükseltti.