Filipinler'de belediye başkanı törende öldürüldü

Filipinler'de Tanauan kentinin belediye başkanı Antonio Halili, bir tören sırasında bir keskin nişancının açtığı ateş sonucu öldü.
Filipinler'de Tanauan kentinin belediye başkanı Antonio Halili, bir tören sırasında keskin nişancı kurşunuyla öldürüldü.
Uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelenilenleri sokakta teşhir etmekle ün salan ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin 'uyuşturucu ticaretine karışan resmi yetkililer listesi'nde adı geçen Tanuan kentinin belediye başkanı Antonio Halili, bir keskin nişancının suikasti sonucu öldürüldü.
Olay aynı amatör ve güvenlin kameralarına da yansıdı. Görüntülerde açılan ateş sonucu Halili'nin yere yığıldığı ve çevresindekilerin büyük panik yaşadığı görüldü.
Saldırının kim tarafından yapıldığı henüz bilinmezken Tanauan polis şefi Renato Mercado, keskin nişancının 150 metreden ateş açtığını ve profesyonel bir keskin nişancı olabileceğini söyledi.
Uyuşturucuyla mücadelede sert bir politika yürüten ve bu nedenle yargısız infaz emirleri vermekle suçlanan Duterte'ye bu konuda destek veren bir siyasetçi olan Halili, geçen yıl Duterte'nin yayımladığı 'uyuşturucu ticaretine karışan resmi yetkililer' listesinde yer almıştı.
Listenin yayımlanması sonrası polisi kontrol yetkisi elinden alınan Halili uyuşturucu ticaretinde rolü olduğu suçlamalarını reddetmişti.
2 yıl önce uyuşturucu zanlılarının Tanauan'da halka açık yerlerde ifşa edilmesi talimatını vererek tartışma yaratan Halili, polisin aleyhinde bir kanıt bulması halinde kendisinin de uyuşturucu taciri olarak teşhir edilmesini istediğini söylemişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kirman eyaletine bağlı Zehkelut kentinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.
Birleşik Krallık'ta etkili olan Floris Kasırgası nedeniyle Kuzey İrlanda, Kuzey Galler ve Kuzey İngiltere'nin bazı kısımlarında alarm verildi.
Siyonist işgalcilerin Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak amacıyla dünyanın çeşitli bölgelerinden teknelerden oluşan Küresel Kararlılık Filosu'nun ağustos ayının sonlarından itibaren Gazze'ye doğru yola çıkacağı duyuruldu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın kendisini, orta ve kısa menzilli füzelerin konuşlandırılmasına dair moratoryuma bağlı görmeyeceğini duyurdu.