Filipinler'deki depremde ölü sayısı 37'ye yükseldi
Filipinler'in güneyinde meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi. Depremde yüzlerce kişi yaralanırken, binlerce yapı hasar gördü.
Deprem dün Mindanao bölgesinde, Sarangani iline bağlı Kablalan ilçesinin yaklaşık 26 kilometre güneybatısında meydana geldi.
Yetkililer, deprem nedeniyle şu ana kadar 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 456 kişinin yaralandığını ve 4 kişi için kayıp başvurusu yapıldığını açıkladı. Afetten toplam 77 bin 186 kişinin etkilendiği belirtildi.
Can kayıplarının büyük bölümünün çöken binalardan kopan enkaz parçalarının isabet etmesi sonucu yaşandığı ifade edildi.
Deprem nedeniyle ulaşım altyapısında da ciddi hasar meydana geldi. Yetkililer, yol ve köprülerde önemli zarar oluştuğunu, ilk incelemelere göre 1889 evin hasar gördüğünü bildirdi. Bu yapılardan yaklaşık 1500'ünün tamamen yıkıldığı kaydedildi.
Bölgedeki tahribatın boyutuna dikkat çeken yetkililer, yeniden inşa ve rehabilitasyon çalışmalarının ne kadar süreceğinin henüz netlik kazanmadığını belirtti. Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerinin ise devam ettiği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çinli bir adam, balıkçılar tarafından kurtarılmadan önce 7 gün boyunca denizde sürüklendi. Adam, hayatta kalmasının sırrının onlarca çiğ deniz yengeci yemesi olduğunu söyledi.
İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneydoğusundaki Bermondsey bölgesinde bulunan bir geri dönüşüm merkezinde çıkan büyük yangına 100’den fazla itfaiyeci müdahale ediyor.
Trump, NBA Finalleri kapsamında New York’taki Madison Square Garden’da oynanan Knicks–Spurs karşılaşmasını izlerken yoğun protestolarla karşılaştı. Tribünlerden yükselen yuhalama sesleri, milli marşın okunması sırasında salondaki en dikkat çekici gelişmelerden biri oldu.
Afganistan'da yaklaşık son 3 ayda yağışların neden olduğu olaylarda en az 301 kişi hayatını kaybetti, 385 kişi de yaralandı.