Filistinli analist Haluf: İşgal ve batı milyonlarca Filistinliyi Avrupa'ya zorla göç ettirmek istiyor
Filistinli yazar ve siyasi analist Dr. Mahmud Haluf, siyonist rejimin, milyonlarca Filistinliyi Avrupa'ya göç etmeye zorlamak için Gazze ve Batı Şeria'yı yaşanmaz hale getirmeye uğraştığını vurguladı.
İşgalci siyonistler, 2 gün boyunca Batı Şeria'nın Cenin şehrinde düzenlediği saldırılar sonrası bölgeden çekildi. 2 gün süren saldırılarda 4'ü çocuk 12 kişi şehit olurken 4'ü ağır olmak üzere 25 kişi de yaralandı.
Filistinli yazar ve siyasi analist Dr. Mahmud Haluf, El Cezire'ye yaptığı açıklamalarda, işgalci siyonistlerin Batı Şeria'da saldırılarını yoğunlaştırmasının arka planını değerlendirdi.
İşgal kuvvetlerinin Batı Şeria'nın altyapısını tahrip etmek için buldozerler ve devasa askeri araçlar getirdiğine dikkat çeken Haluf, "İşgal kuvvetlerinin geçen yıl Cenin'in güneybatısındaki Hermes yerleşimi yakınlarında bir yerleşimcinin öldürülmesinden sorumlu tuttuğu şehit Ahmed Bereket'in evini yıkmaya başladığını" belirtti.
Sistematik yıkım
Siyonist rejimin ister Batı Şeria'da ister Gazze Şeridi'nde olsun Filistinlileri dolaylı olarak Filistin'den göç etmeye zorladığına dikkat çeken Haluf, insanları umutsuzluğa itmek için de Batı Şeria'daki altyapının sistematik bir şekilde tahrip edildiğini kaydetti.
Haluf, "Batılı raporlara erişim yoluyla elde edilen bilgilerin, İngiltere'deki eski bir yetkilinin 2030 yılına kadar yaklaşık 10 milyon işçiye ihtiyaç duyan yedi Avrupa ülkesiyle koordinasyon kurarak Filistinlileri bu ülkelere göç etmeye zorlama planını ortaya koyduğunu" belirtti.
Haluf, bu planı uygulamak için işgalin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni çocuk, genç ve yaşlıların zihninde "kovucu" bir ortam haline getirmeye, "emniyet ve kişisel güvenlik duygusunu ortadan kaldırmaya" ve "çeşitli yaşam düzeylerinde zor bir gerçeklik" dayatmaya çalıştığını vurguladı.
Haluf, "Bununla birlikte, liderlerinin ve kadrolarının katledilmesine rağmen direnişin artış kaydettiğine dikkat çekerek, Filistin halkının ve direnişinin bu plan karşısında daha uyanık ve tetikte olması gerektiğini" vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran, ABD'nin ülkenin güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda İran Ordusu Hava ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 8 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıların Buşehr ve Bender Abbas kentlerini hedef aldığı bildirildi.
İran, ABD'nin olası yeni bir saldırısı halinde Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatacağını ve saldırılara güçlü karşılık vereceğini açıkladı. Tahran yönetimi, bölgedeki askeri gerilimin artması durumunda deniz trafiği üzerindeki kontrolünü artıracağını bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, mezuniyet törenlerinde başörtüsü takan küçük kız çocuklarını hedef alan paylaşımı, insan hakları kuruluşları ve siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Eleştirilerde, bu tür söylemlerin Müslüman çocukları hedef haline getirdiği uyarısı yapıldı.
İran İslam İnkılabı Lideri Mücteba Hamanei’in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik açıklamalarına tepki göstererek, maceracı girişimlere derhal karşılık verileceğini söyledi.