Finlandiya ile Rusya arasında gerginlik

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, iki Rus askeri uçağın Porvoo kenti açıklarında ülkenin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rusya'nın Helsinki Büyükelçisi Pavel Kuznetsov'u bakanlığa çağırdı.
Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait iki askeri uçağın Porvoo kenti açıklarında ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı, olay hakkında sorgulamak üzere Rusya'nın Helsinki Büyükelçisi Kuznetsov'u çağırdı.
Finlandiya Savunma Bakanlığının sosyal medya platformu X'teki hesabından 23 Mayıs'ta yapılan açıklamada, Rusya'ya ait iki askeri uçağın Porvoo kenti açıklarında ülkenin hava sahasını ihlal ettiğinden şüphelenildiği belirtilmişti.
Finlandiya Savunma Bakanı Antti Edvard Hakkanen, şüphelenilen hava sahası ihlalini ciddiye aldıklarını kaydederek olay hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze’de devam eden işgal saldırılarına karşılık olarak, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.
Siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'ne yönelik kara ve askeri saldırıları sırasında esir aldıkları 15 Filistinliyi bu akşam serbest bıraktı.
Yemen'den füze atılmasının ardından işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm şehir ve kasabalarda hava saldırısı sirenleri çaldı. Öte yandan Kassam Tugayları da bazı yerleşim bölgelerini füzelerle hedef aldı.
İşgalci siyonist rejimin, sabahtan bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği bombardımanda en az 100 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.