Gana'da otobüs ve kamyon çarpıştı: 15 ölü
Gana'da otobüs ve kamyonun çarpışması sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
Gana Ulusal İtfaiye Servisi, resmi sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada, yerel saatle 01:00 civarında Volta bölgesinde meydana gelen kazanın bir yük kamyonu ile bir yolcu otobüsü arasında gerçekleştiğini belirtti.
Yapılan açıklamada, "Koordineli bir kurtarma operasyonuyla itfaiyeciler, 23'ü yetişkin ve 2'si çocuk olmak üzere 25 yaralıyı kurtardı. Ne yazık ki, 15 kişi hayatını kaybetti." denildi.
Yapılan açıklamaya göre, yaralananlar tedavi için hastaneye götürülürken, hayatını kaybedenler hastane morguna kaldırıldı.
Açıklamada, kazanın sebebinin belirlenmesi için soruşturmaların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batı Avrupa’yı etkisi altına alan ve Fransa’da 40’tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan aşırı sıcak hava dalgasının, meteorologların "omega blokajı" olarak adlandırdığı atmosferik bir sistem tarafından beslendiği bildirildi.
Fransa Sağlık Bakanlığı, ülkede Ebola virüsü taşıyan bir vakanın tespit edildiğini duyurdu.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu hafta sona eren İşçi Partisi toplantısında yaptığı değerlendirmede, ülkenin nükleer savunma kapasitesini istikrarlı biçimde genişletmesinin mevcut uluslararası koşullarda en doğru ve en etkili yol olduğunu belirtti.
Avrupa Birliği yetkilileri ile Afganistan İslam Emirliği heyeti Brüksel’de gerçekleştirdikleri görüşmeleri tamamladı. Taraflar, iltica başvuruları reddedilen Afganların geri gönderilmesi, konsolosluk hizmetleri ve göç alanındaki iş birliği başlıklarını ele aldı.