Gazze Sağlık Bakanlığı: Kızılhaç aracılığıyla 15 şehit naaşını daha teslim alındı
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminden bugün teslim edilen 15 şehit naaşı ile toplam 345 şehit naaşının teslim alındığını, bunlardan 99’unun kimlik tespitinin yapıldığını duyurdu.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminden Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla bugün 15 şehidin naaşını teslim ettiğini açıkladı. Bakanlık, böylece teslim alınan cenaze sayısının 345’e yükseldiğini bildirdi.
Açıklamada, teslim edilen 345 cenazeden şu ana kadar 99’unun kimlik tespitinin tamamlandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, tıbbi ekiplerin muayene, dokümantasyon ve ailelere teslim süreçlerini, onaylı tıbbi prosedür ve protokollere uygun şekilde sürdürdüğünü ifade etti.
Bakanlık, naaşların incelenmesi ve ailelere teslim edilmesi süreçlerinin titizlikle devam ettiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Kore’de savcılar, eski Başbakan Han Duck-soo hakkında, eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un sıkıyönetim girişimini desteklediği iddiasıyla 15 yıl hapis cezası talep etti.
Hong Kong’un Tai Po bölgesindeki Wang Fuk Court konut kompleksinde çıkan büyük yangında, aralarında bir itfaiyecinin de bulunduğu en az dört kişi hayatını kaybetti. Alevlerin üç bloğa kadar yayıldığı olayda çok sayıda kişi mahsur kaldı, en az yedi kişi hastaneye kaldırıldı.
Dünyanın en hareketli yanardağlarından Kilauea, bu yıl 37'nci kez faaliyete geçti.