Gazze'de bilanço ağırlaşıyor: Şehid sayısı 40 bine ulaştı
İşgal rejimi, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid sayısı son 24 saatte 32 artarak 39 bin 929'a yükseldi.
Gazze Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 312 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, işgal ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 32 Filistinlinin daha şehid olduğu, 88 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.
İşgal rejiminin, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid sayısının 39 bin 929'a, yaralı sayısının da 92 bin 240'a yükseldiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.