Gazze'de bilanço ağırlaşıyor: Şehid sayısı 40 bine ulaştı
İşgal rejimi, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid sayısı son 24 saatte 32 artarak 39 bin 929'a yükseldi.
Gazze Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 312 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, işgal ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 32 Filistinlinin daha şehid olduğu, 88 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.
İşgal rejiminin, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid sayısının 39 bin 929'a, yaralı sayısının da 92 bin 240'a yükseldiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna'nın Rus petrol tesislerine yönelik uzun menzilli İHA saldırılarının ardından Rusya'nın birçok bölgesinde yakıt sıkıntısı yaşanıyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, bazı bölgelerde karne uygulamasına geçildi.
Yunanistan'ın İleryoz Adası, Eğriboz Adası ve Kardiça ilinde çıkan yangınlara ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 19 Temmuz 2026 tarihinde Katar’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da askeri amaçlarla kullanılan enerji ve ulaşım altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlendiğini, son 24 saatte bin 500'den fazla Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.